Telepítés

A rendszer kiválasztása

Az ereszcsatorna-rendszer kiválasztásakor az eresz anyaga és színe mellett feltétlenül vegyük számításba annak vízelvezető-kapacitását is. Ahhoz, hogy a Galeco által kínált többfajta rendszer közül a legmegfelelőbbet választhassuk, feltétlenül ismernünk kell a tetőfelület nagyságát.

A tetőfelület kiszámítása:

 

Tetőfelület (m²) = (C/2 + B)* eresz hossa.

Amennyiben a tető sok szeglettel rendelkezik, akkor:

a) Ha a szeglet (LZ vagy LW)  betorkolló csonktól mért távolsága 2 m körüli, tetőfelület számolt nagyságát célszerű 10%-kal megnövelni.

b) Ha a szeglet (LZ vagy LW)  betorkolló csonktól mért távolsága több, mint 2 m a számolt tetőfelület nagyságát 5% -kal növeljük meg.

A fenti számításokat abban az esetben használjuk, ha a tető dőlési szöge kisebb 50 foknál. Az 50 foknál meredekebb tetők effektív felülete gyakorlatilag azonos a tényleges felületükkel.

A következő lépés a legmegfelelőbb ereszrendszer megválasztása. Itt a tetőfelület ismeretében az alábbi táblázatok nyújtanak segítséget.

A Galeco LUXOCYNK lefolyócső elhelyezése

Az alábbi táblázat meghatározza a Galeco LUXOCYNK rendszer teljesítményét a lefolyócső elhelyezkedésének függvényében

A lefolyócső mérete 135/100 150/100 150/120
110 m2 150 m2 150 m2
220 m2 300 m2 300 m2

Installáció

 

 A Galeco LUXOCYNK rendszerek átmérői

GALECO LUXOCYNK 135

alapvető ereszcsatorna rendszer családi házak, társasházak és kisebb ipari létesítmények részére. Az ereszcsatorna mély profiljának hasonló a kapacitása mint a 150 mm-es skandináv profillal rendelkező acél ereszcsatornáé.

GALECO LUXOCYNK 150

nagy lakóházak és ipari létesítmények egységes tetőfelületeinek vízelvezetését szolgáló rendszer.

Az alábbi szöveg a törvény értelmében nem minősül ajánlattételnek, kizárólag termékismertetőként szolgál.