Hasznos informaciok

Tárolás

  1. Az idomok (rendszerelemek) száraz helyen tárolandók.

  2. Szerelésig a rendszerelemeket eredeti csomagolásukban ajánlott tárolni, azonban nem ajánlatos az ereszcsatornák és csövek fóliában való tárolása a vásárlást követő három hónapnál hosszabb ideig (ezt az időszakot követően a fóliák eltávolítása nehézséget okozhat).

  3. A csatornák és csövek szabadon való tárolása esetén biztosítani kell, hogy ne csússzanak szét, tárolási magasságuk nem lépheti túl a 4 rétegnyit.

  4. Az acél képlékeny anyag, ezért az esetleges horpadások tartósak lesznek, ami a rendszer szivárgásához vezethet.

Szállítás

  1. A rakományt úgy kell rögzíteni, hogy megakadályozzuk annak elmozdulását.

  2. A rakományt vízszintes helyzetben sima, egyenes felületre kell fektetni.

  3. Kézzel történő be- és kirakodás javasolt.

  4. Az óvatosság különösen alacsony hőmérséklet esetén ajánlatos.

Karbantartás

  1. A rendszer tartósságának és külső megjelenésének megőrzése érdekében, ajánlatos az ereszcsatornák időközönkénti tisztítása. Ez különösen azokra a rendszerekre érvényes, melyek savas esővel, ipari szennyezéssel sújtott területeken lettek alkalmazva illetve az épület fűtőrendszerét alacsony emisszió jellemzi. A védőfelület esetleges károsodását meg kell tisztítani és be kell vonni gittel - a rozsdásodás megelőzése érdekében.

  2. Több évtizedes használat után a védőréteg színárnyalata megváltozhat, ekkor az ereszcsatornát be lehet festeni.

Szabványok

PN-EN 612 lengyel szabvány - 2006 május, „Fémlemez ereszcsatornák elülső oldalon kör alakú merevített peremmel és csapadékvíz-lefolyócsövek”.

PN-EN 1462 lengyel szabvány - 2006 április, „Ereszcsatorna-tartók Követelmények és vizsgálatok" - tartókkal kapcsolatos szabvány

Saját nyilatkozatainkat az Építőipari Műszaki Intézetben (Instytut Techniki Budowlanej) végzett kutatások is megerősítették:a vizsgálati jelentések sz.
LOW/019.1/2007, LOW/019.2/2007, LOW/108.1/2008, LOW-537.1/2009.

Garancia

10 éves garancia.